Upgraden naar 7, ja of nee?

Hoi allemaal,

Ik gebruik al een tijdje mairlist 6 Home Studio voor een streampje waar ik zelf naar kan luisteren, en om een beetje te begrijpen wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een station (blijft interessant om te tweaken aan playlists en nieuwe muziek te vinden en toe te voegen).

Nu zag ik in mijn account dat ik een upgrade kan kopen voor 50 euro naar mairlist 7. Dat is natuurlijk een interessant aanbod maar: Gaat mairlist 7 voor mij echt een upgrade zijn? Heb ik die nodig?

U kunt versie 7 als testlicentie (demo) 30 dagen gratis testen - parallel aan uw bestaande v6-installatie. :wink:

(Google :netherlands:)

1 Like

uhm, herstel, ik gebruik mairlist 5. Typfoutje in de originele post.

Maakt niet uit, dat geldt ook hier.
Wees voorzichtig bij het upgraden van het databaseschema (reservekopie van het *.mldb-bestand).

1 Like

Hi Skoop,
Ik kan volmondig zeggen JA tegen de upgrade van versie 5 naar 7. In de upgrade van 5>6 zitten al heel veel verbeteringen en gebruikers gemak. Je hebt hier een complete lijst van wijzigingen in de change logs.
https://mairlist.com/en/download/
Zoek in de logs naar “New features” en bekijk of je die noodzakelijk vindt. (aan de andere kant voor 50 euro… zou ik upgraden.)
Ik werk met heel veel plezier in versie 7.

Goedemorgen Skoop, ik wil de reactie van @PIDI toch enigszins nuanceren. In het algemeen is het natuurlijk zo dat een upgrade naar de meest recente versie te adviseren is. Met name op het gebied van beveiliging en slimme nieuwe functionaliteieten. Mijn ervaring met mAirList is echter dat, als je een versie hebt gevonden welke aan jouw eisen en wensen voldoet, je deze versie helemaal gaat personaliseren. Je stelt alles in zoals jij dat wilt hebben. Het werkt dan fantastisch en je weet precies hoe alles geconfigureerd is. Natuurlijk komen er nieuwe features in latere versies en builds, maar terecht vraag jij je al af: "heb ik deze echt nodig en gaan deze mij voordeel brengen? ". Houdt er rekening mee dat als je een upgrade doet naar versie 7, er huidige functionaliteiten anders en opnieuw ingesteld zullen moeten worden. Het voordeel van mAirList is wel, dat je een testversie van versie 7 parallel aan je huidige versie 5 kunt installeren en testen. Na afloop van de testperiode kun je besluiten om eventueel definitief over te gaan naar de nieuwste versie.

Kortom: het tarief voor de upgrade is inderdaad laag, maar de impact kan heel hoog zijn. Ik begrijp uit je post dat je geen functionaliteiten mist in versie 5, dus weeg af en test of het werken met de nieuwste versie voldoende voordeel gaat bieden. Het kost je so wie so enige moeite en kennis!

1 Like

Dank voor de input @PIDI en @Adriaan. Het is allemaal gewoon hobby voor me (mijn echte radio maak ik al bij een echte zender). Dat betekent dat aan de ene kant: Het doet nu wat het moet doen maar aan de andere kant: Een beetje moeite er in steken en een beetje klooien en pielen is juist leuk ook.
Ik denk dat ik die trial van 7 maar eens moet gaan installeren en naast 5 moet gaan draaien om te kijken hoe die werkt. Uiteindelijk is dat natuurlijk de beste test.