Na muziekimport: mAirlist steeds herstarten

Hi, na het importeren van nieuwe muziek in database en deze muziek verwerkt te hebben in een database playlist, moet steeds eerst mAirlist worden herstart zodat mAirlist de nieuwe nummers kan vinden. Dat afsluiten en opnieuw opstarten kost tijd en veroorzaakt dus ongewenste stilte. Hoe lossen jullie dat op?

Goedemiddag @Adinfinitum, allereerst hartelijk welkom op dit forum. Veel plezier bij het gebruik van mAirList!

Vraag: waarom moet mAirList opnieuw worden gestart na het toevoegen van nieuwe nummers? Ik ga ervan uit dat je de mAirList database gebruikt (lokaal of mySQL) en de Mini Scheduler om playlisten te genereren. Nadat je nieuwe nummers hebt toegevoegd, dien je de playlisten opnieuw te genereren om mAirList de nieuwe nummers toe te passen. Je hoeft echter niet mAirList opnieuw op te starten volgens mij. Of bedoel je de vraag op een andere manier?

Hoi Adriaan,

Bedankt voor je reactie. Het treedt op bij het importeren van nieuwe muziek in mAirListDB. Dus in het menu Beheer, Configuratie, Toevoegen. Als ik daar een nieuwe opslag toevoeg en opsla, dan verschijnt dit venster:

2023-08-25 15_06_39-Databank configuratie

Als ik de database niet opnieuw opstart, kan de database de muziekbestanden niet synchroniseren. Op zich is deze herstart niet erg, die herstart is “onder water” en de playout kan doorgaan.

Maar dan: Als ik het nieuwe nummer in de database heb gezet in de hoofdplaylist en deze opsla, komt het nieuwe nummer niet in de playout tevoorschijn. Dan kan ik de playlist in de playout opnieuw inlezen etc maar het nieuwe nummer wil maar niet verschijnen. Het gaat in dit voorbeeld om bestand “03 Everything SHE Wants”.

Het enige wat helpt, is de mAirList (playout) opnieuw opstarten, in de agenda opnieuw het event inladen en dan staat het nieuwe nummer ineens wel in dezelfde playout playlist. Maar dan is het dus wel even stil… Met 1 nieuw nummer is dit handmatig ook op te lossen door het muziekbestand in de playout te drag & droppen, maar als je een hele waslijst aan nieuwe muziek in de database hebt geïmporteerd en verdeeld in verschillende mappen wordt het lastiger…

Doe ik iets niet goed??

Excuses @Adinfinitum ik ben enkele weken niet op dit forum geweest. Vandaar de late reactie.

Ik ben nu in verwarring: de doelstelling is het importeren van nieuwe muziek en de handeling welke je daartoe uitvoert het toevoegen van een storage? Dat is niet de juiste methode. Als je nieuwe muziek (bestanden) opslaat in reeds bestaande storage (audio folders), dan kun je de database synchroniseren. Nieuwe bestanden worden op deze manier gevonden.

Het gebruik van (virtuele) audio folders staat beschreven in de WIKI:

How mAirListDB handles your audio files.

Once registered as a storage, mAirListDB can synchronize your audio folder: It scans the folder recursively and creates a new data record in its library for all files found. (If you deleted any files since the last sync, it can also delete the data records for that files in the same step.)

Unless explicitly requested, mAirlistDB will never perform any write operations on your audio folders (delete, change or copy files). It tries to be as unobtrusive as it gets - it just scans (“synchronizes”) the folders and adds a list of the files to its library, where you can start editing metadata and organize the files in virtual folders.

mAirListDB also doesn’t care about the format your file are in. When it scans the folder, it will find all audio files supported by the BASS audio library and any installed BASS add-on. Mixed content is no problem at all. File tags (like ID3 tags) are automatically imported when possible.

Bedankt Adriaan,

Het probleem is opgelost.